Fenomene subtile neclare: intrebari

Povesteste intamplarea ta. Afla parerea si celorlalti!
Limena

Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de Limena » 15 Mar 2011, 22:56

Ideea topicului este de a se pune intrebari si pe urma de a se primi eventuale lamuriri...aceasta daca e posibil.

Am cunoscut o persoana care e varsator deci zodie de apa (zodie sensibila la altfel de perceptii subtile ), si pe masura discutiilor am aflat ca are perceptii de clarvedere, deja-vu. Prietenii il tot roaga sa nu mai cobeasca :friends: .
Acum, daca el nu se lamureste ce sunt cu acele perceptii (adica sa faca o diferentiere intre ele) ar putea ca aceleasi senzatii de deja-vu sa le simta ca si proprie amintire?

El imi spune ca acele senzatii de deja-vu ii da impresia ca defapt viata asta pe care o traieste ar fi mai fi trait-o, insa eu tind sa cred ca din cauza perceptiilor dintr-o alta realitate ce se apropie mult de realitatea in care suntem noi ii ofera astfel de senzatii de familiaritate.
Deja-vu, ca termen il inteleg ca senzatie ca s-a mai repetat acelasi lucru, insa in filmele SF termenul se leaga de realitati paralele ... ori pornind de aici exista multe posibile explicatii.
Ar fi posibil sa traiesti de mai multe ori o viata? :wavecry: Dpmdv ce rost ar avea sa repeti experientele cand mai ai atatea de aflat, insa nu am idee daca exista spirite care vor sa se perfectioneze in experiente intr-un anumit loc/timp al Creatiei...


Tot el mi-a zis ca are si vise care se repeta din 3 in 3 ani; unele vise la el se concretizeaza, deci acestea ar fi niste perceptii de clarviziune; insa e vreo explicatie pentru visele care se repeta periodic ? Ar fi bine ca acel vis sa ramana un simplu vis...nu de alta dar e ciudat daca s-ar adeveri; stiu ca momentan suna SF acel vis...dar ramane de vazut ce va fi. Insa daca exista opinii in privinta asta...

Eldariel

Re: Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de Eldariel » 16 Mar 2011, 05:04

As putea sa-ti dau o explicatie.
Clarvederea si deja-vu-urile nu sunt tot una. Nici pe departe.
Deja-vu-urile arata sincronizari intre momente din timp care au fost sau care vor veni, care se sincronizeaza cu clipa prezenta. Motivul ? Timpul este "simultan" pentru cea mai mare parte a fiintei noastre, tinand cont ca prin "timp" inteleg rata de transformare a materiei de la o forma la alta in conditiile "normale" ale existentei umane. (exemplu, cu cat viteza unui corp fata de alt corp creste tot mai mult, sa zicem cu peste 100.000 km/s, apar efecte relativistice si timpul pentru al doilea se scurge altfel decat pentru primul corp) Cum doar o mica parte din fiinta umana e supusa acestui timp din materie, restul poate sa faca sincronizari cu energii ale unor momente care au fost (temporal vorbind) si care vor veni; insa asta doar la cei cu afinitate pentru asa ceva, si uneori are loc doar sporadic sau doar in anumite perioade. Asta nu denota o abilitate de clarvedere dupa mine.

Senzatiile tipice de deja-vu sunt ca parca ar mai fi trait anumite momente, care se sincronizeaza cu altele (motivele sincronizarilor sunt prea multe si particulare ca sa pot sa fac o lista). Daca deja-vu-urile sunt dese, omul poate crede ca a mai trait viata asta; de fapt resimte dispozitii interioare si poate chiar evenimente exterioare foarte similare cu cele receptionate prin deja-vu (din trecut sau viitor), lucru care e usor de inteles de ce da senzatia de similaritate intre vieti. Si cand spun de evenimente din trecut sau viitor, nu ma refer strict doar la viata asta. Insa, din nou, nu poate fi numita clarvedere pentru ca nu ofera o informatie anume, pe cat o sincronizare intre elemente comune.

Eu nu cred si nu am gasit vreo dovada care sa sustina ideea ca am putrea trai de mai multe ori o viata. Dimpotriva, cam tot ce am descoperit legat de subiectul asta imi arata chiar opusul. Fiecare viata e UNICA.
Visele care se repeta periodic au legatura cu fluctuatiile mentalului subconstient (aici "subconstient" are sensul dat de psihologie); acest lucru se intampla relativ des la om, dar cum scenariul visului repetitiv este de obicei altul, omul nu recunoaste ca de fapt i se arata acelasi mesaj. Motivul acestor fluctuatii regulate tine de mai multe lucruri - restructurari ale corpului mental odata la ceva timp (nu e obligatoriu sa fie 3 ani sau 2 sau 1), afinitate mare fata de ciclurile energetice lunare, si altele.

Faptul ca visele se concretizeaza nu denota, din nou, clarvedere. Arata ca subconstientul lui observa mult mai multe elemente decat o face el in mod constient, si-i poate arata in vise rezultatul acelor combinatii de elemente. Mentalul uman are o multime de functii extrem de complexe, pe care omul constient nici nu le banuieste de obicei. Visele care se implinesc, dupa studiile mele, sunt rezultatul unor "calcule" subconstiente foarte precise pe care el le observa in vis, si apoi iau forma. De ce se intampla asta ? O multime de motive pot sa fie si aici.

Ca tot veni vorba, clarvederea este un fenomen controlat si constient, care depaseste granitele predictiilor temporale si ale materiei. Visele care se adeveresc sau deja-vu-urile nu intra in categoria manifestarilor clarvederii.

Sper sa te ajute sa-ti clarifici cate ceva, ceea ce ti-am zis acum. Daca vrei completari sau explicatii in plus, sa-mi spui.

Avatar utilizator
SAF
Moderator Global
Mesaje: 752
Membru din: 13 Feb 2011, 13:53
Contact:

Re: Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de SAF » 16 Mar 2011, 06:55

offtopic : poti sa inviti acea persoana pe forum ?
"Dacă puteţi fi complet în largul vostru cu faptul că nu ştiţi cine sunteţi, atunci ceea ce rămâne este ceea ce sunteţi."
"Secretul vieţii este să „mori înainte de a muri" şi să descoperi că nu există moarte."
"Chiar şi atunci când cerul este foarte acoperit de nori, Soarele tot nu dispare. El continuă să se afle acolo, de cealaltă parte a norilor."

Avatar utilizator
SAF
Moderator Global
Mesaje: 752
Membru din: 13 Feb 2011, 13:53
Contact:

Re: Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de SAF » 16 Mar 2011, 09:46

Din cate am inteles, deja-vu este un fenomen studiat si explicat. In cartile sale cu caracter stiintific, pe langa programarea pe care incearca sa o introduca Pavel Corut in mintea cititorilor, exista si informatii utile . Astfel este explicat, si eu sunt de acord, acest fenomen "deja-vazut". Este vorba despre faptul ca creierele tuturor oamenilor sunt intr-un fel conectate in "retea" si fiecare traire ori emotie isi lasa amprenta asupra locului respectiv. In momentul cand cineva intra in acel loc informatiile stocate sunt receptate la nivel subconstient de creierul sau limbic si astfel se creeaza senzatia de "am mai fost aici, am mai trait".
Daca te intereseaza o explicatie din acest punct de vedere mai dezvoltata, spune-mi si cand ajung acasa o sa-ti scriu mot-a-mot alineatele care trateaza acest subiect :).
"Dacă puteţi fi complet în largul vostru cu faptul că nu ştiţi cine sunteţi, atunci ceea ce rămâne este ceea ce sunteţi."
"Secretul vieţii este să „mori înainte de a muri" şi să descoperi că nu există moarte."
"Chiar şi atunci când cerul este foarte acoperit de nori, Soarele tot nu dispare. El continuă să se afle acolo, de cealaltă parte a norilor."

Limena

Re: Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de Limena » 16 Mar 2011, 11:04

Eldariel scrie: Cum doar o mica parte din fiinta umana e supusa acestui timp din materie, restul poate sa faca sincronizari cu energii ale unor momente care au fost (temporal vorbind) si care vor veni; insa asta doar la cei cu afinitate pentru asa ceva, si uneori are loc doar sporadic sau doar in anumite perioade. Asta nu denota o abilitate de clarvedere dupa mine.
Aici imi scapa notiunea "o mica parte din fiinta umana e supusa acestui timp din materie". Te referi la planul elementar, astral, spiritual (dupa Steiner) ca fiind dincolo de materie in contextul descris mai sus ?
Dincolo de sens, am inteles ca avem parti din fiinta noastra care sunt sensibile la fenomene ce nu mai au legatura cu timpul asa cum il percepem dpdv fizic.


Fenomenul prin care observi ce se intampla dpdv fizic in fata ta (un anume eveniment din viata unui om) si apoi poti spune ce se va intampla mai departe strict legat de acel context, tine de clarvedere sau are alta denumire?

Bine, legat de deja-vu si realitate (poate am putin mai mult SF in minte). Am mentionat mai sus ideea cum ca ar fi mai multe realitati concomitente si ca in functie de fiecare decizie ce se ia la nivel de individ, noi ca si intreg parcurgem (nu intr-un mod liniar) diverse realitati. Ceea ce imi scapa la informatia asta ce se afla in realitatile pe care nu le-am ales: ce stare au?potentiala sau se manifesta careva acolo...un alt eu pentru fiecare individ. De aici m-am gandit ca ar fi o perceptie dintr-o alta realitate care se apropie mult de realitatea noastra care o materializam, o concretizam, o punem in manifest...iar el intr-un fel era sensibil la o astfel de perceptie intr-o alta realitate.
Eldariel scrie: Ca tot veni vorba, clarvederea este un fenomen controlat si constient, care depaseste granitele predictiilor temporale si ale materiei.
Clarvederea e strict legat de Ajna? adica daca spre exemplu cineva poate "vedea" acest centru energetic si-i constata nivelul sau de energie la care este, ar putea spune ca da, are sau nu abilitati de clarvedere?
Slightly scrie: offtopic : poti sa inviti acea persoana pe forum ?
Tot ce pot spune este ca l-am trimis spre un topic acum cateva zile, am impresia ca cel cu "Inuaki, reptilianul din mine", a intrat, insa nu s-a logat. Poate ca momentan nu tinde sa afle mai multe, cel putin nu intr-un mod hotarat, determinant, insa deschidere spre asa ceva are, adica nu e genul de om care sa evite astfel de subiecte din te miri ce motive. Cred ca are deschiderea asta si pentru ca i se intampla ceva concret.

Eldariel

Re: Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de Eldariel » 16 Mar 2011, 12:23

Da, planul elementar, astral, spiritual (dupa Steiner) sunt dincolo de materie, si deci nu se supun legilor timpului fizic.

Fenomenul de care zici poate fi detectat prin mai multe metode. Una ar fi clarvederea, alta ar fi cunoasterea intuitiva (o forma de cunoastere spontanta fara sa realizezi un anumit proces ca si in clarvedere), iar alta ar fi inspirarea ideii de la o anumita fiinta (tot pe cale intuitiva).

La intrebarea despre realitatile paralele prefer sa raman tacut.

Clarvederea nu e strict legata de Ajna. Este legata in principal de Anahata si de Ajna, dar nu acesti centri "sustin" clarvederea, ci clarvederea depinde de anumite stari ale Ajnei si Anahata. Ajna poate sa fie extrem de dezvoltata la un om care este, spre exemplu, criminalist si este foarte abil in a detecta semne lasate de un criminal, sau care se gandeste foarte intens. Si totusi, astea nu tin de clarvedere, ci tin de cunoastere concreta (asta e fundamentul Ajnei). Anahata in schimb este foarte activa la oamenii care merg mult pe instinct. Astfel, combinand activitatea celor doua, reiese un efect regasit in clarvedere: o forma de instinct si cunoastere concreta combinate, si mai mult de-atat.

Cat despre prietenul de care spui, el are Anahata mult mai activa decat Ajna. Mai ales ca Anahata lui oarecum oculteaza efectele Ajnei lui. Adica momentan, pot sa zic ca are un fel de blocaj care nu-i permit sa cunoasca concret ceea ce se petrece cu el, si nici nu are o inclinatie majora spre asta. Doreste mai mult o cunoastere intuitiva, decat una clara, mentala.

Avatar utilizator
SAF
Moderator Global
Mesaje: 752
Membru din: 13 Feb 2011, 13:53
Contact:

Re: Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de SAF » 25 Mar 2011, 08:22

nu stiu daca e ok categoria unde postez. vreau sa stiu daca atunci cand erati linistiti, inainte de a adormi, meditati sau ma rog o situatie in acest gen, ati smitit curenti de aer pe diferite parti ale corpului. exclud varianta cu biocurentii proprii. ceva asemanator ca si cum cineva ti-ar sufla usor pe mana sau in ceafa .
"Dacă puteţi fi complet în largul vostru cu faptul că nu ştiţi cine sunteţi, atunci ceea ce rămâne este ceea ce sunteţi."
"Secretul vieţii este să „mori înainte de a muri" şi să descoperi că nu există moarte."
"Chiar şi atunci când cerul este foarte acoperit de nori, Soarele tot nu dispare. El continuă să se afle acolo, de cealaltă parte a norilor."

Limena

Re: Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de Limena » 25 Mar 2011, 09:04

Eu, nu. Am simtit la nivel de palme si inima senzatii de ceva anume, si numai de la inima pornea ceva spre tot corpul.
Poate si la mine o fi aparut dar nu am remarcat :hmmm: .

Auriu
Moderator Global
Mesaje: 153
Membru din: 08 Apr 2011, 18:58

Re: Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de Auriu » 08 Apr 2011, 19:13

Slightly scrie:nu stiu daca e ok categoria unde postez. vreau sa stiu daca atunci cand erati linistiti, inainte de a adormi, meditati sau ma rog o situatie in acest gen, ati smitit curenti de aer pe diferite parti ale corpului. exclud varianta cu biocurentii proprii. ceva asemanator ca si cum cineva ti-ar sufla usor pe mana sau in ceafa .
Da, si eu simt curentii aia. Ii simt si acum, in timp ce scriu. E ca si cum m-ar sustine. :) Eu credeam initial ca aerul racoros pe care il simteam venea de la geamuri, pe sub usi...Am vazut ca fenomenul e acelasi indiferent de locul in care sunt, chiar daca spatiul e inchis ermetic. + ca fenomenele sunt asemanatoare cu niste curenti de aer rece, dar usor diferiti...Se pot focaliza si isi variaza temperatura uneori.
De obicei, simt acele brize pe fata si pe maini, dar se mai muta. :) Uneori aceste manifestari apar insotite de senzatii in zona celui de al 3-lea ochi. In ultima vreme, se simte activitate fizica si in zona crestetului, corelata cu zona pieptului.
Cu toate ca sunt doar efecte, imi plac. Imi place sa ma joc cu energiile. :D

Avatar utilizator
SAF
Moderator Global
Mesaje: 752
Membru din: 13 Feb 2011, 13:53
Contact:

Re: Fenomene subtile neclare: intrebari

Mesaj de SAF » 08 Apr 2011, 20:04

Auriu scrie: Uneori aceste manifestari apar insotite de senzatii in zona celui de al 3-lea ochi.
La mine se intampla asta la autosugestie seara. Insa nu la fiecare ci numai cand imaginez anumite locuri create cu imageria mentala in care ridic mainile catre un cer instelat si rostesc anumite cuvinte si incerc sa le traiesc. Se produc friguri in corp apoi apar acesti curenti de aer in frunte.
"Dacă puteţi fi complet în largul vostru cu faptul că nu ştiţi cine sunteţi, atunci ceea ce rămâne este ceea ce sunteţi."
"Secretul vieţii este să „mori înainte de a muri" şi să descoperi că nu există moarte."
"Chiar şi atunci când cerul este foarte acoperit de nori, Soarele tot nu dispare. El continuă să se afle acolo, de cealaltă parte a norilor."

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator