Liberul arbitru

Informatii utile despre cum sa ne realizam potentialul spiritual.Exercitii de constientizare, practici probate in experientele proprii, concluzii.
Avatar utilizator
SAF
Moderator Global
Mesaje: 755
Membru din: 13 Feb 2011, 13:53
Contact:

Re: Liberul arbitru

Mesaj de SAF » 25 Iul 2012, 08:01

magicinsights scrie:Hei, salut :)

despre Reiki, sau despre filmuletul cu 'neikung'?
Despre faptul ca se platesc bani pentru initiere in Reiki. Ultimele doua posturi de acolo ale lui alfalfa si Vitalworld .
"Dacă puteţi fi complet în largul vostru cu faptul că nu ştiţi cine sunteţi, atunci ceea ce rămâne este ceea ce sunteţi."
"Secretul vieţii este să „mori înainte de a muri" şi să descoperi că nu există moarte."
"Chiar şi atunci când cerul este foarte acoperit de nori, Soarele tot nu dispare. El continuă să se afle acolo, de cealaltă parte a norilor."

snake

Re: Liberul arbitru

Mesaj de snake » 22 Ian 2015, 11:55

Notiunea de "liber arbitru" a fost ointrodusa de catre Sf. Augustin, o figura erudita a bisericii care prin aceasta notiune intentiona sa schimbe perceptia asupra lui Dumnezeu ca si Entitate care a predestinat vietile oamenilor. Prin asta a fost imbratisata ideea ca fiecare dintre noii putem alege intre bine si rau. In ultimii ani neurostiintele au ajuns sa infirme aceasta notiune conform unor date experimentale care demonstreaza ca inainte sa luam noi o decizie de orice fel anumite zone cerebrale responsabile de acele decizii au fost activate ceea ce ar demonstra ca absolut orice facem este predestinat sa facem. Aceasta teorie vine oarecum in completarea notiunii de multivers in loc de cea de univers, prin care fiecare gand sau gest poate avea o infinitate de consecinte cu deznodamanturi diferite in alte universuri (concept mecanica cuantica). Ceva asemanator dar mult mai simplu si primitiv au lansat mecanicistii in curentele lui Decartes, curent ce a dominat stiinta si tehnologia pana destul de recent, acolo fiecare individ sau particula facea parte din marele mecanism universal. Pana la urma toata teoria a sucombat ulterior datorita descoperirilor ivite pe parcurs. Parerea mea vis-a-vis de liber arbitru transcede notiunea de timp (timpul in fizica cuantica reprezinta a patra dimensiune), daca pornim de la premisa perfectiunii divine, atunci timpul atat de necesar notiunii de liber arbitru (pentru ca sa raspunzi de ceva in viitor pe baza unei actiuni din trecut este nevoie de timp) nu mai are relevanta daca suntem raspunzatori pentru faptele noastre independent de situatia in care a fost predestinat un act al nostru sau noi am decis in favoarea lui atunci oricum fiecare actiune va avea o reactiune cel putin in universul nostru tridimensional in care sutem datori ca entitati sa facem tot ce putem pentru tot ce ne inconjoara. La nivel universal timpul este irelevant cum am mai spus, deci liberul arbitru idem, dar pentru subiectivismul individual al omului este o notiune absolut necesara pentru un individ cu o personalitate sanatoasa.

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator