Sacroterapia (Terapia prin credinta )

Scrie răspuns
Sorana
Utilizator
Mesaje: 27
Membru din: 13 Feb 2011, 19:37
Localitate: Cluj Napoca

Sacroterapia (Terapia prin credinta )

Mesaj de Sorana » 26 Feb 2011, 20:53

SACROTERAPIA

" Sacroterapia, sau terapia prin sacru, cuprinde toate acele modalitati de vindecare ce isi au izvorul in tot ceea ce fiinta umana resimte ca fiind sacru, divin si de asemenea in tot ceea ce o ajuta sa traiasca aceasta stare de raportare, comuniune cu ceva inalt, superior.

Sacroterapia restabileste, totodata o legatura intre trup si suflet, intre starea corpului si starile noastre interioare, psihice. Studiile din medicina moderna , precum si analiza psihologica a starilor, emotiilor si gandurilor au evidentiat existenta unei legaturi stranse intre bolile de care sufera omul si atitudinea sa mentala, spirituala.

Ca si metode folosite in aceasta terapie, desi ele nu sunt regasite mereu intr-o forma sintetizata, am putea aminti rugaciunea, citirea unor texte religioase, sacre, postul realizat intr-o anumita stare, credinta, daruirea neconditionata fata de divin si nu in ultimul rand iubirea plina de ardoare.

Rugaciunea si postul reprezinta doua metode eficiente de înlaturare a suferintelor trupesti si sufletesti.

Rugaciunea, utilizata singura sau în paralel cu o alta metoda terapeutica, grabeste substantial vindecarea corpului. Pe plan fizic, rugaciunea declanseaza un proces de destindere prin încetinirea ritmului cardiac si respirator, prin scaderea presiunii arteriale si prin diminuarea nevoii de oxigen. La nivel mental, aduce o senzatie de usurare, de bine general si înlaturarea angoaselor.

Inaltarea spirituala nu este singurul avantaj adus de postul religios. Aceste perioade de renuntare la unele alimente sau unele vicii ajuta la detoxifierea si revitalizarea organismului, constituind un pas important în vindecarea multor boli.

Orientarea spre sacru, calatoria interioara, inseamna: a te trezi din punct de vedere spiritual; a renaste la o adevarata viata; a dezvolta potentialitati proprii fiecaruia; a evolua spiritual si nu a adormi intr-un vis proiectat asupra realitatii. Aceasta trezire din punct de vedere spiritual presupune ca fiinta umana sa devina constienta ca nu este corpul, simturile, mintea, numele, functia, ci sa afle cine este cu adevarat."

Sursa:
http://www.terapii-naturiste.com
http://www.armonianaturii.ro

Citat din prof. Restian: “Sacroterapia sau terapia prin credinţă. Terapia prin credinţă reprezintă mai mult decât o terapie alternativă. Pentru că omul nu are numai un trup, ci şi un suflet şi pentru că el a fost înzestrat cu o mare putere de auto-vindecare. De multe ori însă, medicii se ocupă doar de trupul măcinat şi istovit, ignorând acea foiţă interioară a spiritului alimentat de energii divine.”

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator