Karma

Spiritualitatea privita din perspectiva stiintifica
Scrie răspuns
Avatar utilizator
KaTa
Utilizator
Mesaje: 32
Membru din: 24 Iul 2011, 12:04
Contact:

Karma

Mesaj de KaTa » 31 Aug 2011, 13:59

Karma este un cuvant sanscric derivat de la verbul kri, care inseamna “a face” sau “a activa”.

ImagineCu alte cuvinte prin Karma intelegem faptul, ca, culegem ce semanam. Acest lucru se intampla pentru ca universul este moral si orice fapta buna sau rea isi va primi raspalta. Poate ca nu in aceasta viata, dar cu siguranta va trebui sa plateasca sau sa isi primeasca rasplata. Faptele bune si bunatatea fata de altii manifestate in prezent pot compensa o karma negativa din trecut. De foarte multe ori, multi leaga karma de predestinare, dar karma nu are nimic de-a face cu soarta sau destinul si nu este nici un proces de recompensare sau de pedeapsa. Karma este un proces unde fiecare actiune are o anumita consecinta. De asemenea karma ne da ocazia sa ne dezvoltam, oferindu-ne obstacole si oportunitati. Modul in care le tratezi va dicta cum va fi viata urmatoare, pentu ca nimanui nu i se da mai mult decat poate duce.
Oameni care sunt constienti de procesul de karma au o sansa mult mai mare sa progreseze.
Oamenii care sunt constienti de procesul de karma si incearca foarte activ sa-si imbunatateasca karma, primesc protectie si ajutor divin, pentru ca luctreaza in armonie cu vointa lui Dumnezeu.
Una dintre cele mai puternice cai de a te elibera de karma este aceea de a-i ierta pe ceilalti si pe tine. Universul este in echilibru si orice facem, va fi mai devreme sau mai tarziu rasturnat, pentru ca universul sa se afle din nou in echilibru.
Mai bine zis, toti trebuie sa facem ce putem mai bine in viata aceasta.
P.S.: Voi scrie pe viitor si despre reincarnare si metode prin care iti poti vedea, aminti, partial sau tot vietiile anterioare. :w00t:
Ultima oară modificat 01 Sep 2011, 12:00 de către Admin, modificat de 4 ori în total.
Motiv: Ti-am formatat eu mesajul, sper ca-ti place. Foloseste butonul "blog" cand vei mai posta imagini pentru formatare :)
- Nu este lucru înţelept să spui: „voi trăi”; viaţa de mâine este prea târzie – trăieşte azi. (Martialis)
- Cel mai mare duşman al cunoaşterii nu este ignoranţa, ci iluzia cunoaşterii. (Stephen Hawking)

Avatar utilizator
SAF
Moderator Global
Mesaje: 751
Membru din: 13 Feb 2011, 13:53
Contact:

Re: Karma

Mesaj de SAF » 31 Aug 2011, 17:00

Imi place poza :))
"Dacă puteţi fi complet în largul vostru cu faptul că nu ştiţi cine sunteţi, atunci ceea ce rămâne este ceea ce sunteţi."
"Secretul vieţii este să „mori înainte de a muri" şi să descoperi că nu există moarte."
"Chiar şi atunci când cerul este foarte acoperit de nori, Soarele tot nu dispare. El continuă să se afle acolo, de cealaltă parte a norilor."

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator