Modelul Trinitar

Spiritualitatea privita din perspectiva stiintifica
Avatar utilizator
VitalWorld
Moderator Global
Mesaje: 245
Membru din: 21 Feb 2011, 21:52

Re: Modelul Trinitar

Mesaj de VitalWorld » 08 Mar 2011, 20:24

Si care ar fi riscurile ? Am citit mai multe carti (in engleza) despre subiectul asta, dar vreau sa aud opinia ta. Care ar fi riscurile dedublarii astrale (pentru ca ai zis ca trebuie tratata cu mare atentie si responsabilitate) ?
Ok, sunt riscuri daca mergi mai departe sa pleci in spatiul eteric din starea de jinas, acolo da. Dar la dedublare... ?

Eldariel

Re: Modelul Trinitar

Mesaj de Eldariel » 12 Mar 2011, 10:09

Riscurile principale ar tine de aventurarea intr-un plan de existenta despre care nu stii mai nimic la prima mana. Asta pentru cineva neexperimentat (si prin "experimentat" nu ma refer la unul care stie cum sa ajunga acolo si cum sa se intoarca; asta nu e grad de "experimentare" pt o asemenea practica). Fiecare plan de genul asta, inclusiv cel astral, are formele sale de energii si entitati (nu ma refer la "ingeri", "demoni" etc) care au un impact asupra constiintei umane diferit de felul in care un om are impact asupra unui alt om in lumea fizica.

In lumea astrala, constiintele se pot influenta una pe alta intr-un mod extrem de puternic, si daca o constiinta care nu este indeajuns de echilibrata si de stapana pe sine se aventureaza sa patrunda in mod constient in planul astral, rezultatul POATE sa fie de mai multe feluri:
1. Totul pare sa fie ok, senzatii aparte, trairi aparte etc. Se prea poate sa nu fi patruns indeajuns de profund cat sa resimta alte efecte sau sa "atraga atentia".
2. Totul pare sa fie ok, trairi speciale, dar dupa intoarcere sa creada ca de fapt a inteles mult mai multe decat a trait - planul astral, daca nu stii sa-l interprezi corect, te hraneste cu tone de iluzii.
3. Experienta se prea poate sa fie neplacuta, senzatii greu de suportat sau ciudate, si dupa intoarcere constiinta persoanei fie poate sa nu se retraga complet din planul astral (inconstient), fie sa se retraga complet dar sa aiba schimbari pe care doar ulterior se manifesta; exemple: dereglari puternice la nivel de perceptie a realitatii fizice, dereglari de gandire, de personalitate, majoritatea pe care persoana implicata nu le observa deloc, doar cei din jur, dezechilibrare a conexiunii dintre corpul vital si corpul fizic (da nastere la diverse boli sau dereglari de sanatate care mai de care mai ciudate ca si aparitie); sansa ca o forma de constiinta astrala sa se conecteze la constiinta persoanei implicate si sa o influenteze din diverse motive proprii acelei entitati, fara ca persoana implicata sa-si dea seama de ceva. Lista poate continua.

Eu personal am descoperit ca planul astral e compus din cateva zeci de subplane de vibratie, fiecare corespunzand diferitelor stari de constiinta pe care se poate patrunde acolo; cu alte cuvinte, doar in anumite tipuri de stari de constiinta (umane sau non-umane) se poate patrunde in astral constient, si fiecare tip duce spre o alta forma de manifestare a astralului. Mai mult, acolo este nevoie de o fortificare sufleteasca, nu una mentala; fortele mentale sau cele emotionale dobandite de vreun om nu il prea ajuta acolo. O adevarata dedublare astrala poate sa fie zdruncinatoare pentru unul instabil sufleteste. Ca sa nu mai zic de riscurile de mai sus, si multe altele pe care nu am stat sa le documentez.

Orice plan de manifestare are entitatile sale, fortele sale, riscurile sale. In nici unul din ele nu patrundem cu acelasi eu, cu aceleasi forte, de care dispunem in viata fizica in stare constienta. Pentru fiecare in parte trebuie dezvoltate abilitati si trasaturi corespunzatoare starii de constiinta necesare accesarii acelui plan de vibratie. Si doar pentru ca la inceput, sau pana acum nu s-a intamplat mare lucru cu unii care totusi au riscat, nu inseamna ca efectele nu vor aparea, in acelasi fel in care o otrava poate sa isi faca efectul in luni sau ani de zile. Nu vreau sa par fatalist sau sa exagerez, dar cred ca subiectul accesarii diferitelor plane este mult subestimat.

Avatar utilizator
VitalWorld
Moderator Global
Mesaje: 245
Membru din: 21 Feb 2011, 21:52

Re: Modelul Trinitar

Mesaj de VitalWorld » 20 Mar 2011, 20:03

Din ce am mai citit eu despre asta, multi afirma ca oricum te dedublezi inconstient in timpul somnului, atata doar ca dedublarea de care vorbeam o faci constient... de asta si motiveaza ca nu sunt pericole. Si asta am citit-o in mai mult de 10-15 carti scrise pe tema asta (in engleza).
Se vorbeste si despre riscuri, dar la nivel fizic nu ai ce pati.
La nivel mental, ma consider insa destul de pregatit. Nu stiu cum de eu stiam de planul astral inainte sa aflu de el. O intuitie pe care am avut-o de-a lungul a mai multor ani. A... si incep sa reusesc in ultima vreme si inca n-am patit nimic :).

Eldariel

Re: Modelul Trinitar

Mesaj de Eldariel » 21 Mar 2011, 05:41

Presupun ca intelegi ca nu amplifici cu nimic autenticitatea informatiei, daca ai gasit-o in 10-15 carti, nu ? Ca e tot cunoastere imprumutata, si ca pana nu ai experienta directa a fenomenului, nu cunosti la propriu nimic, nu ?

Indiferent ca e scrisa si in 50 de carti, nu e treaba mea sa-i dau la o parte pe ceilalti autori. Ti-am spus din practica mea ce am descoperit, fara sa citesc vreo carte pe tema asta. Si iti sugerez sa faci la fel: pana nu ai experimentat direct un fenomen, cartile sa ramana doar sugestii, doar un adevar al altuia. Atat.

Legat de reusitele tale, ok. Studiaza din practica, si lasa "10-15 carti" la o parte. Nu vreau sa fiu negativist, dar efectele negative se pot observa abia dupa luni sau ani. Insa presupun ca stii ce faci.

Avatar utilizator
VitalWorld
Moderator Global
Mesaje: 245
Membru din: 21 Feb 2011, 21:52

Re: Modelul Trinitar

Mesaj de VitalWorld » 19 Apr 2011, 23:50

Stiu destul de bine ce fac si ce vreau sa obtin din asta :).

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator