Religia Islamica

Crestinism,Budism,Hinduism,Islamism etc.
Scrie răspuns
mihai40
Utilizator
Mesaje: 11
Membru din: 10 Mar 2013, 16:44

Religia Islamica

Mesaj de mihai40 » 11 Mar 2013, 20:08

Islamul a aparut intro perioada in care in unele zone arabe vechi religii politeiste au reusit sa invadeze slabele influente mozaice. Insa lipsa unei calauziri cit de cit relevante nu era singura problema - caci reprezentantii religiosi ajunsesera sa controleze populatia prin dictatura religioasa impusa cu ajutorul unor armate personale si a birurilor religioase inventate din care totodata i-si plateau armatele.
In aceasta situatie un razboi de eliberare si de impunere a unei noi religii era unica solutie.
In acele zone erau si mici grupari crestine marginase teritorial insa reprezentantii lor facusera intelegeri financiare cu ciocoii vechilor religii -lucru azi tainuit public dar cunoscut de catre cercetatori -asa incit nimeni nu mai avea inredere in crestinatate.
Religia islamica se considera ca avind sorginte vechi testamentara -descendenta din Avraam si ca Allah este Dumnezeul Unic al Vechiului Testament.
Iisus este considerat un profet al lui Allah iar Fecioara considerata prima intre femeile din Rai.
Scriptura lor de baza este Coranul -traditional considerat a fi cazut din cer insa in realitate a fost scris de oameni care au trait limga Mohamed
In timpul vietii el a dovedit unele calitati si fapte in baza carora este considerat profet.
La sfirsitul razboiului in conditile in care marea majoritate a barbatilor murisera in razboi a fost induplecat de cei din jur sa accepte poligamia insa a pecizat ca accepta doar pentru acea generatie. Dar ulterior urmasii nu au mai respectat conditia si au continuat pretextind ca generatie mai inseamna si neam.
Pe patul de moarte a spus citeva lucruri dar nu toate au fost scrise in Coran ci in alte texte numite Scrieri (Hadith) asimlate in diferite masuri de diferite ramuri islamice ca facind parte din "Traditia" lor.

El atunci s-a referit la faptul ca "razboiul armelor s-a incheiat" "armele sa taca si gurile sa va vorbesca" iar de atunci ei au porunca sa converteasca intreaga lume pina la Judecata -iar daca nu o vor face vor intra in iad.
-alta porunca a fost ca dupa moartea Sa colectivitatea sa asculte de ginerele lui (Hazrat Ali) care sa fie numit primul Mare Imam cit si de cei doi nepretuiti nepoti -insa ulterior colectivitatea s-a scindat in doua pentru ca unii care nu au fost de fata au preferat sa asculte de tatal ginerelui (Abu Bakr).

alt lucru mentionat -oontinut ca si precedentul doar in unele Scrieri- se refera la venirea lui Mahdi -un nou profet trimis de Allah -care "va avea toate puterile lui Allah" avind anumite misini bine precizate si care va fi al 12 -lea Mare Imam
intre acestea va fi sa judece lumea dind rasplata si pedapsa, sa restaureze intregul islam si sa uneasca toate religiile- cumva simular cu profetiile din Zaharia 14 si Isaia 66.
-restul de amanunte din profetia despre Mahdi gasim pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Mahdi
Azi islamul a ajuns sa fie divizat in peste 200 de ramuri intre care unele cele mai extremisste nu cred in Mohamed deci nici in porunca lui de renuntare la arme.
-islam inseamna abandor/ predare spirituala in fata lui Allah
-totusi islamului ii este arondat si o forma de calugarie numita sufi cu diferite ramuri si ordine si care are deplina libertate doctrinra fata de doctrina islamica de baza. Insa in general ei nu sint apreciati in rindul credinciosilor fiind mai degraba vazuri ca niste eretici sau credinciosi de rangul 2.
In functie de forma diferita a doctrinelor sufite ele se impart in 3 categorii intre care marea majosritate a ordinelor din a treia categorie il considera pe Iisus uneori si pe Fecioara ca avind identitate divina. IN general aceste ordine au o viziune mai larga care cuprind intro ntelegere unitara atit trinitatea crestina cit si zeitatile monoteismului hindus.
- datorita existentei mai multor ramuri azi exista mai multe traditii imamice -ale Marilor Imami-deci mai multe succesiuni paralele iar dintre ele una se afla si in rindul sufilor si care azi este singura care a ajuns la al 12-lea insa identitatea acestuia este inca tainuita.
tainuire posibila avind in vedere un elemnt al profetiei care spune ca Mahdi (tradus Cel indrumat) va sta o perioada in anonimitate si de aceea traditional mai este numit si "Imamul ascuns".
Deasemenea si islamicii cred in a doua venire a lui Iisus mai mult decit in profetia dspre Mahdi.
Se pare ca unele Scrieri mai contin inca o porunca referitoare la convertirea lumii -si anume in cazul in care ei nu reusesc sa converteasca intreaga lume pina la Judecata au porunca sa distruga intrega umanitate si sa moara si ei odata cu ea.
O interpertare posibila ar fi a unii vor reusi sa converteasca intreaga umanitate si pe ei insisi urmind pe Mahdi iar altii nu pt ca vor refuza oferta lui de restaurare preferind sa lupte si sa moara in razboi.
Indiciul dupa care musulmanii recunosc venirea Judecatii este gasirea Chivotului Legii care este considerat pierdut. In realitate el nu este pierdut ci ascuns intro pestera inchisa dar pazita de un mic ordin crestin care se ocupa doar cu acest lucru si care dupa anumite indicii stiute numai de ei vor recunoaste momnetul cind sa il scoata cit si cui anume sa il predea.
Ginerele lui Mohamed care a fost si Comandantul trupelor lor este deasemena considerat un mare sfint. Uneori a descoperit miraculos rezerve de apa sub nisip in desert ascunse de catre fosti pustnici crestini.
El a descris islamul:
-abandonul aduce certitudine, certitudinea aduce credinta, credinta aduce recunostinta, recunaostinta aduce responsabilitate,
responsabilitatea duce la indeplinirea indatoririlor.

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator